De wijk Fascinatio is gebaseerd op het fantasieboek Wonderwind van Tom Manders dat gaat over de thema’s geborgenheid, verwondering en verbazing. Dankzij een infill attraction, lees een kunstwerk, wordt daar onder andere het thema spanning aan toegevoegd.

Zoals de wijk Fascinatio is gebaseerd op een fantasieboek baseer ik mij voor het kunstwerk in het aangrenzende Brainpark 3 op het fantasieboek the Swampthing. Dit is een horrorcomic over een ontembaar natuurwezen, een supernatural, dat het onrecht wreekt dat de natuur door de mens wordt aangedaan.

In Brainpark 3 gaat het niet over de ontembare natuur maar over de oncontroleerbare informatietechnologie, over IT. In de vijver van Brainpark 3 zijn de kabels en leidingen tot leven gekomen. Ze vormen de tentakels van een zelfstandig denkend en handelend organisme. Ze grijpen en klampen zich langs de boardwalk. De supernatural is gemaakt van kabels en leidingen, van industrieel bouwmateriaal. Een iets met tentakels en een eigen brein dat leeft in de vijver van Brainpark.


terug...