De Zeeuwse dorpen van het eiland Schouwen-Duiveland vallen bestuurlijk onder één gemeente. Aan de rand van Zierikszee is hiertoe een modern en voor Zeeuwse begrippen hoog gemeentehuis gebouwd naar een ontwerp van architectenburo RAU & partners. Zij hebben in de plattegrond van het gebouw ervoor zorggedragen dat ieder kantoor een deel laat zien van het vergezicht op Zierikszee en omgeving.

Zoals het gebouw zich naar buiten richt en de ruimte buiten zichtbaar maakt, is mijn ontwerp voor een tapijt erop gericht om de ruimte binnen zichtbaar en ervaarbaar te maken. Het ontwerp bestaat uit golvende en in elkaar overlopende kleurbanen die ongeacht de plattegrond van het gebouw doorlopend gelegd zijn.

Ieder kantoor toont steeds een ander kleurfragment waardoor geen enkel kantoor volkomen identiek aan de ander is. Als je in een kantoor werkt of op de gang loopt wordt ook zichtbaar dat de kleinere ruimte waar je je in bevindt onderdeel is van een groter geheel. In de vide van het gemeentehuis heeft het tapijt de werveling van een draaikolk.


terug...